Over mij

Sylvana Tomaello

Praktijk Sylvana - Sylvana Tomaello - Over mijMijn eigen ontwikkelingsweg als jongste kind uit een Italiaans gezin van acht kinderen, waarvan de twee oudste in Italië geboren zijn en de rest in Nederland, waarvan het vijfde kindje na de bevalling is overleden, heeft er mede toe bijgedragen dat ik nu ben die ik ben. Op jonge leeftijd was ik al oppas tante, bezocht ik vaak eenzame ouderen om zomaar een praatje mee te maken, een boodschap of klusje voor te doen, of een stukje mee te wandelen. Op volwassen leeftijd werkte ik op vrijwillige basis als pastoraal medewerker. Normaal gesproken zou ik dit helemaal niet op mijn site vermelden. Lekker belangrijk, zou ik dan gedacht hebben. Met het schrijven van een nieuwe tekst voor de nieuwe site voelde ik dat dit het vermelden waard is. De link naar mijn huidige werk is snel gemaakt. Het gaat bij mij over gezin van herkomst, roots, familie, dienstbaarheid, aanwezig zijn voor de ander, een luisterend oor, een helpende hand, inspireren, motiveren en leren. In mijn leven als moeder, leerkracht, remedial teacher en nu al tien jaar in mijn eigen praktijk als coach en therapeut staat dit centraal. Verbinding, contact, liefde voor elkaar, aandacht voor wie of wat je bent, compassie en mededogen zijn voor mij kernwaarden die ik graag uitstraal en in praktijk breng zodat jij jouw ware IK  kan laten stralen.

In de jaren die nu achter mij liggen heb ik mijn talenten, interesses, moederschap, nieuwsgierigheid, honger naar kennis op het gebied van psychologie, opvoedkunde, spiritualiteit, enthousiasme, liefde voor het leven, kinderen en gezinnen, mogen voeden, ontdekken en ontplooien. Het resultaat is levenservaring, en een breed scala aan opleidingen die ik graag voor jou inzet.

 

“Onze kinderen zijn kinderen van de nieuwe tijd. Een opvoeding die hen bewust maakt van hun innerlijke wereld en van hun eigen kracht zal hen de moed geven om van binnen uit te leven.”