Kind begeleiding van hart tot hart

Kind begeleiding van hart tot hart bij Praktijk Sylvana

Begeleiding voor kinderen

Ben je op zoek naar begeleiding voor jouw kind op emotioneel-sociaal gebied ( en daar kan heel veel onder vallen ) maar heb je geen idee bij wie je moet zijn.

Of zie je door de bomen het bos niet meer.

Of heb je al tal van hulpverleners in de armen genomen en konden zij jullie ook niet echt helpen.

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Wie weet kan ik iets voor je kind betekenen. Na het gesprek weet je of mijn werkwijze bij je past en of het je aanspreekt.

Ik heb 33 jaar in het onderwijs gewerkt waarvan de laatste 15 jaar met kinderen met een persoonsgebonden budget of rugzakje. In mijn praktijk aan huis heb ik ook vele jaren kinderen begeleid met sociale, emotionele en cognitieve problemen. Alle diagnoses die kinderen kunnen krijgen hebben in mijn praktijk de revue gepasseerd. Ik zie en begeleid graag het kind zoals hij is met of zonder diagnose.

De laatste jaren ben ik me nog bewuster gaan worden dat elk kind elk gezin en elke familie een heel eigen begeleiding vragen. Geen enkel kind krijgt bij mij dezelfde begeleiding. De begeleiding is op maat! Ik put uit een schat aan ervaring.

Ik heb tientallen opleidingen gevolgd om steeds beter te kunnen begeleiden en te snappen wat er in een kind omgaat, wat het kind nodig heeft, hoe het in het gezin gaat, wat ouders nodig hebben om hun kind te begrijpen en het zo goed mogelijk te hebben met elkaar.

Ik heb hier ontzettend veel van geleerd. Ik heb het allemaal zorgvuldig in de praktijk gebracht en gekoesterd om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat mijn grootste verlangen in het begeleiden van kinderen en ouders is dat zij met elkaar een fijne, goede waardevolle, liefdevolle, respectvolle, humorvolle en vreugdevolle relatie hebben ongeacht de omvang van de problematiek. Als deze kern goed verankerd is kunnen zij ook de minder fijne, goede, verdrietige lastige tegenslagen in het leven met elkaar aan.

In mijn begeleiding zet ik de creatieve en speelse kanten van het kind en mezelf in om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen.

Het leven, de opvoeding, en de wereld om ons heen geven ons telkens weer uitdagingen waar we naar mogen kijken die we aan mogen gaan en oplossen om daar uiteindelijk steeds rijker, volgroeider en sterker door te worden.

Tarief voor één consult 47,50 euro