Als kinderen konden vertellen …

Kind begeleiding van hart tot hart bij Praktijk Sylvana

Als kinderen konden vertellen …

En grote mensen konden luisteren …

Ja, dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien.

Wat is het soms toch lastig als je als ouder weet dat er iets in je kind (je) omgaat, maar je hebt geen idee wat.
Ze kunnen nog niet praten, want ze zijn nog te klein. Als ze wel kunnen praten maar nog niet de juiste woorden kunnen vinden weet je nog niets.
Als ze wel woorden kunnen vinden, maar het gevoel niet kunnen of willen uiten kun je als ouder nog niet echt helpen. Soms zit je met je handen in het haar.

Dan verzucht je weleens:

Ieder kind is speciaalIk wou dat ik het wist. Het leren verstaan, begrijpen wat er in je kind om gaat is een behoorlijke leerschool. Meestal lost het vanzelf op of ben je na een poosje vergeten waar je je zo druk om hebt gemaakt. Het kan ook anders lopen en wil je hulp van buitenaf. Iemand die er eens met een andere blik naar kijkt/luistert.

Ik heb jarenlang mee mogen kijken en luisteren naar kinderen en naar hun ouders. Ik heb mee mogen helpen met het zoeken naar oplossingen. Daar zette ik alles voor in wat binnen mijn vermogen lag. Mijn expertise, interesse, liefde, belangstelling, ervaring, begrip, geduld en kennis.

Na jaren ervaring op dit gebied kreeg ik het gevoel en wist ik dat er nog meer wegen te bewandelen waren om kinderen te helpen. Ik dacht weleens: “kind wat zou ik graag willen dat je het me kon vertellen”.

Ik was nog op zoek

( ik ben een eeuwige zoeker en leer graag.) naar een missende schakel op het gebied van werken met kinderen.

Ik heb in de loop der jaren, tijdens het begeleiden van kinderen, moeite gekregen met het labelen van kinderen. Alle soorten diagnoses heb ik mogen begeleiden. Ik wilde het kind begeleiden en niet de diagnose. Ik wilde weten wie het kind ten diepste is, wat maakt dat hij doet zoals hij doet en is wie die is.

Een lang verhaal kort gemaakt….

Ik heb de opleiding gevolgd en afgerond tot Luister kindwerker (voor alle leeftijden) en de opleiding tot medium.
Ik ga met het kind in gesprek zonder dat hij bij mij in de praktijk hoeft te zijn. Er hoeft geen begeleidingstraject met het kind en de ouders gevolgd te worden. Niet meer het gevoel dat er iets mis is, maar inzichten, antwoorden, geruststelling en helderheid op vragen die spelen en waar je wat mee wilt doen. Onbevooroordeeld in gesprek en luisteren naar wat het kind te vertellen heeft. In gesprek van hart tot hart en ziel tot ziel.
Deze wijze van begeleiden is een grote aanvulling op het vinden van een oplossing van de problemen waar ouders en kind mee worstelen of geworsteld hebben.

Tarief 47,50 euro per afstemming of gesprek.