Luisterkind afstemming

Luisterkind afstemming

Als kinderen konden vertellen……..

En grote mensen konden luisteren….

Ja, dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien.
Wat is het soms toch lastig als je als ouder weet dat er iets in je kind (je) omgaat, maar je hebt geen idee wat.

  • Ze kunnen nog niet praten, want ze zijn nog te klein.
  • Als ze wel kunnen praten maar nog niet de juiste woorden kunnen vinden weet je nog niets.
  • Als ze wel woorden kunnen vinden, maar het gevoel niet kunnen uiten kun je als ouder nog niet echt helpen.
  • Soms zit je met je handen in het haar.

Ik wou dat ik het wist

Dan verzucht je weleens: Ik wou dat ik het wist. Het leren verstaan, begrijpen wat er in je kind om gaat is een behoorlijke leerschool. Meestal lost het vanzelf op of ben je na een poosje vergeten waar je je zo druk om hebt gemaakt. Het kan ook anders lopen en wil je hulp van buitenaf. Iemand die er eens met een andere blik naar kijkt/luistert.

Ieder kind is speciaal
Zoeken naar oplossingen

Ik heb jarenlang mee mogen kijken en luisteren naar kinderen en naar hun ouders. Ik heb mee mogen helpen met het zoeken naar oplossingen. Daar zette ik alles voor in wat binnen mijn vermogen lag. Mijn expertise, interesse, liefde, belangstelling, ervaring, begrip, geduld en kennis.
Na jaren ervaring op dit gebied kreeg ik het gevoel en wist ik dat er nog meer wegen te bewandelen waren om kinderen te helpen.
Ik dacht weleens: “kind wat zou ik graag willen dat je het me kon vertellen”.

Opleiding Luisterkind

Ik zag een advertentie van de opleiding tot Luisterkind Werker in het blad Spiegelbeeld. Ik belde mijn vriendin, omdat zij graag iets met kinderen wilde gaan doen. Zij vond het meer iets voor mij dan voor haar. Ik begon hard te lachen: “ik heb alles op het gebied van begeleiding voor kinderen en ouders al gedaan”. “Ja, juist daarom” zei ze. Zij wist dat ik nog op zoek was naar een missende schakel op het gebied van werken met kinderen.

Ik heb in de loop der jaren, tijdens het begeleiden van kinderen, moeite gekregen met het labelen van kinderen. Alle soorten diagnoses heb ik mogen begeleiden. Ik wilde het kind begeleiden en niet de diagnose. Ik wilde weten wie dit kind is, wat maakt dat hij doet zoals hij doet.

In gesprek met zijn ziel

Een lang verhaal kort gemaakt…. Ik heb de opleiding afgerond en kan nu met het kind in gesprek zonder dat hij bij mij in de praktijk komt, zonder dat ik een begeleidingstraject inga met het kind en de ouders, zonder dat het kind het gevoel krijgt dat er iets mis zou zijn met hem. Onbevooroordeeld in gesprek en luisteren naar wat het kind te vertellen heeft. In gesprek met zijn ziel. Dan krijg je heel veel te horen.

Tarief voor een afstemming € 47,50

Klik voor verdere uitleg van de Luisterkind Werker hier.