Als kinderen konden vertellen …

Kind begeleiding van hart tot hart bij Praktijk Sylvana

En grote mensen konden

Als kinderen konden vertellen en grote mensen konden luisteren….

Ja, dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien.

Wat is het soms toch lastig als je als ouder weet dat er iets in je kind (je) omgaat, maar je hebt geen idee wat. Ze kunnen nog niet praten, want ze zijn nog te klein. Als ze wel kunnen praten maar nog niet de juiste woorden kunnen vinden weet je nog niets. Als

ze wel woorden kunnen vinden, maar het gevoel niet kunnen of willen uiten kun je als ouder nog niet echt helpen. Soms zit je met je handen in het haar.

Dan verzucht je weleens: Ik wou dat ik het wist. Het leren verstaan, begrijpen wat er in je kind om gaat is soms een behoorlijke uitdaging. Meestal lossen de problemen vanzelf op.

Soms lost het niet vanzelf op en wil je hulp van buitenaf. Iemand die op zielsniveau met je kind praat, kijkt en luistert.

Ik heb jarenlang mee mogen kijken en luisteren naar kinderen en naar hun ouders. Ik heb mee mogen helpen met het zoeken naar oplossingen. Daar zette ik alles voor in wat binnen mijn vermogen lag. Mijn expertise, interesse, liefde, belangstelling, ervaring, begrip, geduld en kennis.

Na jaren ervaring op dit gebied wist ik dat er nog meer wegen te bewandelen waren dan die ik al bewandeld had om kinderen te helpen. Ik dacht weleens: “kind wat zou ik graag willen dat je het me kon vertellen”. En dat ik het dan kon uitleggen aan je ouders.

Ieder kind is speciaalIk ga kinderen niet labelen of diagnosticeren. Ik wil het kind een handje helpen zijn plekje in de wereld, waar hij soms niets van snapt, te vinden.

Een lang verhaal kort gemaakt…. Ik heb de opleiding gevolgd tot Luisterkind Werker (voor alle leeftijden) en de opleiding tot medium. Ik ga met het kind in gesprek zonder dat hij bij mij in de praktijk hoeft te zijn. ( Dit kan uiteraard altijd )

Er hoeft geen begeleidingstraject met het kind en de ouders gevolgd te worden. Wel kunnen er eventueel adviezen gegeven worden.

Niet meer het gevoel dat er iets mis is met je kind. Op zoek naar inzichten, antwoorden, geruststelling en helderheid op vragen die spelen. Onbevooroordeeld in gesprek en luisteren naar wat er verteld wordt. In gesprek van hart tot hart en ziel tot ziel.

Tarief 47,50 euro per afstemming of gesprek.